Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@21:49:27 GMT

شیوه خاص مدیریتی که در تمام صفحات زندگی‌ نمایان بود

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۵۳۶۰۶

شیوه خاص مدیریتی که در تمام صفحات زندگی‌ نمایان بود

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله _ مرضیه کیان: «یک دسته بندی جدید باید در نام‌گذاری مشاغل به وجود بیاید به نام «مشاغل خیلی خیلی سخت»! شغلی که در آن, خطرات، حوادث، حساسیت‌ها، امنیت، آیتم‌های پیش‌بینی نشده و موارد خاص دیگر همگی در کنار هم جمع شده، همان کاری که شهید طهرانی مقدم داشت؛ طراحی و مهندسی موشک‌.

شهید طهرانی مقدم هیچ وقت با وجود چنین شغل حساس و سختی در مراودات خانوادگی و دوستانه، ذره‌ای از استرس کار را وارد نمی‌کرد؛ انگار نه انگار که پدر موشکی ایران باشد!»

مبادا سختی‌های دامنه، شما را به قله نرساند!

علی طهرانی‌مقدم برادرزاده شهید حسن طهرانی‌مقدم که مدیرعامل مؤسسه فرهنگی هنری شهدای غدیر انقلاب (مؤسسه‌ای جهت حفظ و نشر آثار شهید طهرانی مقدم و یاران شهیدش) است، در میان مشغله‌هایی که این روزها برای برگزاری دهمین سالگرد عمویش دارد، چند دقیقه‌ای در گفتگوی تلفنی، مجله مهر را مهمان خاطرات و ابعاد مدیریتی حسن آقای طهرانی‌مقدم می‌کند: «شهید طهرانی همیشه نگاه رو به جلو داشت و هدف را در نظر می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویژگی حتی در تفریحات ایشان هم محسوس بود؛ خیلی اهل کوهپیمایی بود. در طول مسیر گاهی چشمانش را می‌بست و در فکر فرو می‌رفت. نگاهش به قله بود و به اطرافیانش هم می‌گفت: «به دامنه نگاه نکنید! هدف قله است. نگاه به دامنه و مشکلات و سختی راه شاید شما را از ادامه دادن به مسیر باز دارد.»

جمله معروفشان هم که شاید بارها شنیده باشید، از همین نگاه آینده‌نگری و هدفمندی‌شان سرچشمه گرفته: «فقط انسان‌های ضعیف هستند که به کمبودها نگاه می‌کنند.»

پدر شما یک مدیر طبیعی بود

علی از دیدار مقام معظم رهبری در یکم آبان ۱۳۹۰ که در منزل شهید طهرانی‌مقدم صورت گرفت، یاد می‌کند: «حضرت آقا از حسین (پسر شهید) رشته تحصیلی‌اش را پرسید. وقتی حسین گفت مدیریت بازرگانی می‌خواند، مقام معظم رهبری گفتند: «پدر شما یک مدیر طبیعی بود درس مدیریت هم نخوانده بود اما واقعاً یک مدیر بود.»

بعد از این دیدار به تکاپو افتادیم که روی سبک مدیریتی شهید طهرانی‌مقدم کار کنیم؛ شیوه مدیریتی ایشان تلفیق بسیاری از نظریات مدیریتی است. تمام مؤلفه‌های ایرانی_اسلامی را می‌توان در نحوه مدیریتی‌شان دید. شهید طهرانی مقدم یک مدیر مدبر شیعی درجه یک بود.»

توکل به خدا؛ رمز موفقیت در مدیریت

علی طهرانی‌مقدم رمز موفقیت مدیریت حسن آقا را در هدف مقدس‌شان می‌ ‎ بیند: «تمام دغدغه ایشان آمادگی برای ظهور بود، از همین جهت تمام تلاششان را وسط گذاشتند تا در حد توان، انقلاب اسلامی را که به عنوان مرکز قوی برای ظهور است، آماده کنند.

وقتی پای یک هدف بزرگ و مقدس مثل ظهور در میان باشد، در هر فعالیتی که در آن مشغول باشید با جان و دل مایه می‌گذارید؛ نگاه شهید طهرانی‌مقدم به قدرت موشکی ایران برای اعتلای انقلاب اسلامی از این زاویه بود و تمام تمرکز و دقتشان را در این راه صرف می‌کردند.

در کنار این نگاه هدفمند و والا، اعتقاد راسخ به خدا داشتند و ارتباط عجیبی با ائمه برقرار می‌کردند. این موضوع را می‌توان در یکی از خاطرات ایشان که رسانه‌ای شد و احتمالاً شنیده باشید، به طور کامل احساس کرد: وقتی در یکی از پروژه‌های ساخت موشک فوق حساس در کارشان اخلال به وجود آمد و در بعد علمی به بن بست رسیده بودند، به حرم امام رضا (ع) مشرف می‌شوند و بعد از سه روز توسل، یک دفعه موضوعی به ذهنشان می‌رسد که همان جرقه مدل‌سازی و طراحی ساخت موشک فوق حساس شد.»

موشکی که تیر غیب را تداعی کرد!

علی آقا با بیان خاطره‌ای از دیدار دوم مقام معظم رهبری در ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ که در منزل خودشان (کاشانک) انجام شد، از نگاه آینده‌نگرانه شهید طهرانی‌مقدم می‌گوید: «کنار مقام معظم رهبری نشسته بودم و نهمین نشریه «نیم دهه فراق» را دادم دست آقا.

حضرت آقا ضمن تورق نشریه، خاطره‌ای را از سال ۱۳۶۳ (که اصغر حجازی تاریخ را یادآوری کردند) با ذوق تعریف کرد، که نقل به مضمون چنین چیزی بود: «حسن آقا برای رونمایی از یک موشک دریایی ما را به سواحل خلیج فارس دعوت کرد. وقتی به آن‌جا رسیدیم با قایق تا میان آب‌های جنوب رفتیم. ناگهان دیدیم چیزی از دل دریا به سمت آسمان پرتاپ شد. ازحاج حسن آقا پرسیدیم این چه چیزی بود؟ گفتند: این تیر غیب بود! همان «رجما من الغیب» که در قرآن آمده!»

نگاه حاج حسن نگاه راهبردی بود و آینده را می‌دید؛ آن موشک دریایی در طول جنگ هشت ساله دفاع مقدس درحوزه دریایی به کار نرفت، اما درسی که از این اقدام شهید طهرانی‌مقدم گرفته می‌شود این است که برای آینده برنامه داشته باشیم و صرفاً همان روز و شرایط را در فعالیت‌های راهبردی نبینیم و اگر در آینده درگیری در سواحل دریا به وجود آمد، توان موشکی دریایی را در اختیار داشته باشیم.»

طهرانی‌مقدم ضمن بیان این دیدگاه، نقدی را از سر دلسوزی مطرح می‌کند: «بررسی‌ها نشان می‌دهد که میانگین عمر مدیریت در کشور ۱۷ ماه است و بعضی از مدیران با همین چشم‌انداز به دوره مدیریتشان نگاه می‌کنند؛ فکر می‌کنند که در این فرصت کوتاه باید نهایت استفاده را ببرند و نگاهشان، نگاهی روزمره است. در حالی‌که اگر همه مدیران نگاهی آینده‌نگر داشته باشند، آبادانی کشور تضمین شده است.»

کد خبر 5348927 مرضیه کیان

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری طهرانی مقدم مقام معظم رهبری خلیج فارس آیت الله خامنه ای انقلاب اسلامی ایران حسن طهرانی مقدم شهدا صفحه اول روزنامه ها دکه روزنامه مطبوعات ایران پادکست حفاظت از محیط زیست زمین سیدابراهیم رئیسی مداحان ایران زباله خندوانه صفحه اول روزنامه های ورزشی شهرداری تهران صفحه اول روزنامه های اقتصادی شهید طهرانی مقدم مقام معظم رهبری یک مدیر حسن آقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۳۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، شماره ۱۶۶ مجله خیمه در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به مدیرمسئولی حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، با طرح جلدی از چهره «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی، منتشر و در هفته جاری عرضه خواهد شد.

در این شماره خیمه، ۵ رویداد مهم ماه فروردین ۱۴۰۳ تحلیل شده‌اند:
اول: تحلیل شیوهٔ دعاهای متفاوت استاد شیخ حسین انصاریان از نگاه ۴ استاد حوزه و دانشگاه.
دوم: بررسی ماجرای مسجدسازی در پارک قیطریه و پاسخ به ۴پرسش آیت الله سیدمصطفی محقق داماد از نگاه ۱۷ چهرهٔ مخالف و موافق.
سوم: بررسی سخنان پُرحاشیهٔ حجت‌لاسلام پناهیان دربارهٔ پیامبر(ص) از نگاه ۳ استاد دانشگاه.
چهارم: روایتی از اشعار روضه های زنده یاد حسین بختیاری که در نوروز درگذشت از نگاه ۴ فعال هیئتی.
پنجم: برگزاری محفل صدهزار نفری قرآنی در ورزشگاه آزادی از نگاه ۱۰ فعال فرهنگی و رسانه ای.

همچنین پرونده ماه خیمه، به موضوع «اهدای عضو» و ضرورت فرهنگ سازی با نگاه عاشورایی پرداخته است؛ این پرونده شما را با ۱۲ طلبه و ۴مداحی آشنا می کند که اعضای بدنشان، به بیماران نیازمند بخشیده اند.

این شماره به مناسبت نمایشگاه کتاب نیز، به موضوعات زیر پرداخته شده است:
کتابی کاملا کاربردی برای زندگی: اثر تازه منتشرشدهٔ «تفسیر موضوعی سبک زندگی با رویکرد روایی»
مسالهٔ حجاب در ایران امروز به روایت رمان «رقص کلاغ روی شانه های مترسک.»
کتاب شعری که گم شد: روایتی از کتاب «مجموعهٔ اشعار فضائل اهل بیت» اثر شیخ کلینی
یادداشت های عاشورایی مرحوم دکتر عماد افروغ از کتاب «فریادهای خاموش»

کیانوش رضایی کد خبر: 1228613 برچسب‌ها مجله اجتماعی

دیگر خبرها

  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • پخش گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم از شبکه خبر
  • کارگران در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند
  • کارگران رزمندگان خط مقدم جنگ اقتصادی هستند
  • کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند
  • برگزاری گرامیداشت یاد و خاطره شهید شفیع زاده در تبریز
  • قدردانی از مقام شامخ شهید حسن طهرانی مقدم
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم