Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@12:47:57 GMT

مروری بر زندگی شهید حسن طهرانی‌مقدم

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۶۱۵۹۴

مروری بر زندگی شهید حسن طهرانی‌مقدم

طرحی که حسن طهرانی‌مقدم به عنوان یک خمپاره چی ساده روی کاغذ نوشته بود و دست حسن باقری داده بود، فراتر از این چیزها بود. پیشنهادش به پرتاب خمپاره ربطی نداشت. حرفش این بود که یک دست صدا ندارد و پرتاب خمپاره‌ها باید هدفمند و با هم باشد. خمپاره‌ها باید فرماندهی آتش داشته باشند.

به گزارش ایسنا، ‌حسن طهرانی مقدم ۶ آبان ماه ۱۳۳۸ در محله سرچشمه تهران متولد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به علت شغل پدرش (محمود طهرانی مقدم)، که به پیشه خیاطی مشغول بود، به محله شکوفه و سپس به محله بهارستان نقل مکان کرد و مقاطع ابتدایی و دبیرستان را در همین مناطق گذراند.

قبولی در دانشگاه در مقطع کاردانی؛ ۱۳۵۶

حاج حسن طهرانی‌مقدم پس از پایان دوره تحصیلات متوسطه در رشته صنایع (برش قطعات صنعتی) در مقطع فوق دیپلم مدرسه عالی تکنیکیوم نفیسی پذیرفته شد. همزمان با اوج‌گیری فعالیت انقلابی، تحت تاثیر برادرش (محمد) به صف انقلابیون پیوست.

او در روزهای منجر به پیروزی انقلاب به اتفاق دوستانش در فعالیت‌های زیرزمینی، نارنجک‌های دستی می‌ساخت که با استفاده از سه راهی لوله آب تولید می‌شد. شب ۲۲ بهمن در میدان امام حسین (فوزیه سابق) با پرتاب نارنجک دستی، یک خودروی نظامی ارتش را مصادره کرد و سرهنگ سوار بر خودرو را به اسارت درآورد.

اخذ مهندسی صنایع؛ ۱۳۵۸

حسن طهرانی مقدم در سال ۱۳۵۸، در مقطع لیسانس رشته مهندسی صنایع پذیرفته و به اخذ مدرک مهندسی در این رشته موفق شد. او در ۲۱ سالگی و در ابتدای شکل‌گیری رسمی سپاه پاسداران، به عنوان مسئول اطلاعات منطقه‌ی ۳ سپاه شمال، مشغول به فعالیت شد و تا ۵۹/۷/۳۱ در این سمت باقی ماند. در زمان بروز ناآرامی‌ها در نقاط مرزی که مهم‌ترین آنها حوادث تجزیه‌طلبانه در کردستان بود، سپاه را در ۱۵ ماه اول عمر خود متوجه ضرورت تقویت صبغه نظامی کرد.

با این رویکرد تا شهریور ۱۳۵۹ که کشور در آستانه هجوم رژیم بعث عراق قرار گرفت، حداکثر توان رزمی سپاه، تعداد معدودی گردان‌های رزمی بود که با روش‌های چریکی و غیر کلاسیک، درگیر مبارزه با اشرار وضد انقلابیون مسلح در کردستان شدند.

سنگین‌ترین سلاحی که در آن دوران در اختیار سپاه بود، تعدادی خمپاره‌انداز و آرپی‌جی و تیربار بود، در حالی که در همین وضعیت، ضد انقلابیون در کردستان، حتی به توپخانه نیز مجهز بودند. شاید آمار کل سلاح‌های سپاه در آن مقطع از چند هزار تفنگ ژ۳، کلت، آر پی‌جی و ده‌ها قبضه خمپاره‌انداز تجاوز نمی‌کرد.

استعدادی که کشف شد

طهرانی مقدم که در اولین روزهای تشکیل سپاه پاسداران، به عضویت این نهاد درآمده بودنخستین کسی که درجبهه حسن طهرانی مقدم را کشف کرد، حسن باقری بود. آن زمان‌ها حسن یک جوان لاغر و ریزنقش بود که توی چند ماهی که داخل آبادان در محاصره بودند و بعدش، توی سوسنگرد و دهلاویه، فقط با خمپاره کار کرده بود. هر چند که از قبل، کار با مین و این‌ها را بلد بود و می‌توانست برود واحد تخریب، ولی کشیده شده بود سمت ادوات و خمپاره.

کمبود امکانات آن‌قدر او را نکته‌سنج و وسواسی کرده بود که به سرعت، نبض دیده‌بانی و خمپاره آمده بود دستش، با کمترین خطا، بهترین گرا و موفق‌ترین پرتاب. اما طرحی که به عنوان یک خمپاره چی ساده روی کاغذ نوشته بود و دست حسن باقری داده بود، فراتر از این چیزها بود. پیشنهادش به پرتاب خمپاره ربطی نداشت. حرفش این بود که یک دست صدا ندارد و پرتاب خمپاره‌ها باید هدفمند و با هم باشد. خمپاره‌ها باید فرماندهی آتش داشته باشند. در دوران جنگ ایران و عراق، نخستین فرمانده توپخانه سپاه و بنیانگذار واحد توپخانه در سپاه بود.

پس از جنگ

پس از آن طهرانی مقدم مسئولیت واحد توپخانه را به حسن شفیع‌زاده واگذار کرد، به یگان موشکی سپاه پاسداران رفت و مسئولیت این یگان را برعهده گرفت. او همچنین در تشکیل و بنیان‌گذاری فرماندهی موشکی سپاه تأثیرگذار بود. حسن طهرانی مقدم با پایان جنگ، وارد حوزه تحقیقات و توسعه فعالیت‌های موشکی در سپاه پاسداران شد و مسئولیت ریاست سازمان جهاد خودکفایی سپاه را برعهده گرفت.

شهادت

سردار حسن تهرانی‌مقدم تا روز آخر عمر نیز به عنوان مسئول این سازمان در ایجاد یک توان علمی و دانشی پایه و زیر بنایی مشغول کارهای علمی و تحقیقاتی بود و در روز شهادتش (۲۱ آبان ۱۳۹۰) در پادگان امیرالمومنین(ع) شهرستان ملارد در حالی که برای آزمایش موشکی آماده می‌شد، بر اثر انفجار زاغه مهمات، به یاران شهیدش (احمد کاظمی، حسن شفیع زاده، حسن غازی، ‌ غلامرضا یزدانی، علیرضا ناهیدی، مصطفی تقی‌خواه و ...) پیوست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حسن تهرانی مقدم موشك سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جنگ تحمیلی حسن طهرانی مقدم خمپاره ها سپاه پاسداران پرتاب خمپاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۱۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۴۰۰ عنوان برنامه توسط سپاه زنجان در هفته عقیدتی

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه استان زنجان از برگزاری بیش از ۴۰۰ عنوان برنامه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در سپاه این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، حجت‌الاسلام حسن بیگدلی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی ضمن تبریک فرارسیدن این هفته و روز معلم گفت: شهید مطهری جایگاه ویژه‌ای در سازماندهی نظام اسلامی در قالب برنامه‌های محتوایی و قوانین بالادستی مثل قانون اساسی داشتند.

وی با بیان اینکه نظرات این شهید بزرگوار در تمامی زمان‌ها کارایی دارد، تصریح کرد: شهید مطهری تاثیرگذاری ویژه‌ای در بین نسل جوان در طول حیات خود و پس از آن دارند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه استان زنجان خاطرنشان کرد: الگو قرار دادن افکار و اندیشه‌های شهید مطهری سبب هدایت و مصون ماندن از گمراهی در جامعه است.

وی با اشاره به هفته عقیدتی سیاسی در سپاه سپاه پاسداران گفت: سپاه یک مجموعه نظامی ، عقیدتی و مذهبی است که در عین حال از عقیده، اعتقاد و تفکر الهی نمی‌تواند جدا باشد.

حجت‌الاسلام بیگدلی با اشاره به شاخصه‌ها و وظایف مجموعه عقیدتی سیاسی سپاه پاسداران افزود: تعمیق رواج معارف، روحیه و عمل انقلابی و جهادی یکی از این وطایف است چرا که سپاه نمی‌تواند بدون تفکر جهادی به اهداف و مأموریت خود برسد.

وی به دیگر اهداف این مجموعه اشاره کرد و گفت: ارتقا و تعمیق معرفت و بصیرت دینی و انقلابی، تعمیق بصیرت سیاسی، رواج اندیشه، ارزش‌ها، نمادها و سبک زندگی اسلامی چه در قالب فردی چه اجتماعی، پاسداری و صیانت از هویت فردی و سازمانی و تعیین مکتب انقلابی از سپاه در جامعه از دیگر وظایف و اهداف مجموعه عقیدتی سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان با تأکید بر اینکه مطابق فرموده رهبر معظم انقلاب سپاه سیاسی است اما حزبی، گروهی و جریانی نیست،گفت: سپاه به هیچ حزب و جریانی وابستگی ندارد اما آگاه به مسائل سیاسی است.

حجت‌الاسلام بیگدلی با اشاره به اینکه پاسداری و کمک سپاه به نهادهای دیگر در پیش برندگی انقلاب اسلامی است، بیان کرد: سپاه از متن مردم بوده و همواره در صحنه است چرا که سپاه خود را متعلق به مردم و جامعه می‌داند.

وی در ادامه با اشاره به برنامه های اجرا شده توسط مجموعه عقیدتی سیاسی سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان در سال گذشته گفت: برگزاری 20 هزار جلسه بصیرتی ، برگزاری 2 هزار و 320 جلسه بصیرتی بصورت غیرحضوری و مجازی در سطح حوزه‌ها و پایگاه های مختلف با حضور و شرکت یک میلیون و 120 هزار نفر در این جلسات،‌ بسیج استادیاران، اسوه‌ها و حلقات صالحین در استان با حضور 80 هزار نفر در مجموع نمونه‌ای از برنامه‌های اجرا شده است.

وی ادامه داد: برگزاری 56 دوره دانا و توانا با حضور 7 هزار و 530 نفر در مجموع، برگزاری 800 محفل قرآنی با حضور بیش از 40 هزار نفر در مجموع، اعزام 300 خانواده به مشهد و قم، برگزاری راهیان نور دانش آموزی و پیشرفت، تهیه و توزیع بیش از 25 هزار و 200 نسخه محتوایی در بین بسیجیان و متولیان و توزیع قریب به یک هزار جلد کتاب صعود چهل ساله برخی از اقدامات این مجموعه در سال گذشته بوده است.

حجت‌الاسلام بیگدلی بابیان اینکه بیش از 400 برنامه در هفته عقیدتی امسال در زنجان اجرا می شود ادامه داد: گلباران و عطرافشانی مزار و تجدید میثاق با شهدا، دیدار با نمایندگان ولی فقیه در استان و شهرستان‌ها، سخنرانی قبل از خطبه در نماز جمعه، سرکشی از خانواده‌های شهدا و معلمین و مربیان، برگزاری همایش حکمت مطهر، برگزاری مسابقات قرآن و کتابخوانی آثار شهید مطهری برخی از برنامه هاست.

وی در پایان  یادآور شد: برگزاری مسابقات ورزشی و کوهپیمایی، فراخوان مقاله در راستای پژوهش تربیتی، نواختن زنگ سپاس در مدارس، نشست‌های معرفتی و بصیرتی و عملی در قالب فضای مجازی و حضوری در پایگاه‌های مقاومت ، طرح ثامن، دیدار از معلمان مربیان و اساتید برگزاری نمایشگاه کتاب و … از دیگر برنامه‌ها است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مروری بر جنایات گروهک منافقین؛ترور یک نوجوان پیش چشمان مادر
  • پخش گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم از شبکه خبر
  • کار بزرگ شهید شفیع زاده در توپخانه سپاه
  • نیم نگاهی به زندگی شهید محمد سهرابی‌ثانی
  • سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خط مقدم جنگ نرم
  • کارگران در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند
  • کارگران رزمندگان خط مقدم جنگ اقتصادی هستند
  • کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند
  • برگزاری گرامیداشت یاد و خاطره شهید شفیع زاده در تبریز
  • برگزاری ۴۰۰ عنوان برنامه توسط سپاه زنجان در هفته عقیدتی